Blog

Milyen gyakran kell látogatnom a központot a meddőség diagnosztizálásához és kezeléséhez?

Lehet, hogy nem esik teherbe, és fontolóra veszi szakértők felkeresését? Olyan kérdések kavarognak a fejedben, amelyekre nem tudja a válaszokat, és amelyek fontosak a „hogyan tovább” döntése szempontjából? Feleslegesen fog elhúzódni? Úgy kell járnom oda, mint zongoraleckére? Kellemetlenek lesznek a vizsgálatok? Ezek a leggyakoribb kérdések, amelyek a legtöbb nőt érdeklik. Szóval hogy is van ez? A páros látogatások száma asszisztált reprodukciós központunkban nagyon egyéni. Néha a meddőség oka nyilvánvalóvá válik az első konzultáció során (pl. LSK vizsgálat során talált petevezeték elzáródás vagy andrológus által diagnosztizált férfi meddőség). Ezután az alapvető kezdeti vizsgálat után lehetőség van hormonális kezelés megkezdésének megszervezésére még az IVF ciklus előtt. De néha az okot több vizsgálatnak kell kiderítenie.

Az ovulációs ciklus szabályozása

A partnernőnél először megpróbáljuk kideríteni, hogy milyen a petefészek tartaléka, és hogy a ciklus ovulációs-e. Az alapvető kezdeti vizsgálat után egyeztetünk a ciklus közepén végzett kontrollról, ahol ultrahangos vizsgálatot végzünk, amelynek során megállapítjuk, hogy a domináns tüsző jelen van-e a petefészekben, milyen a méh nyálkahártyájának jellege és magassága. Az ovulációt a szekréciós fázisban, a ciklus 21. napján, a 28 napos menstruációs ciklusú nőknél végzett ellenőrzéssel ellenőrzzük. Ha a ciklus nem ovulációs, akkor gyógyszerekkel ovulációt indukálunk, és természetesen ellenőrizzük, hogy a kezelés sikeres-e vagy sem. Ha a ciklus ovulációs és a spermiogram paraméterei normálisak, akkor a petevezetékek átjárhatóságának vizsgálata következik. Akár laparoszkópia, akár ultrahang segítségével.

 

Spermiogram vizsgálata

Ami a férfi meddőséget illeti, ha a spermiogram értékei normálisak, és a meddőség oka nem ismert a partnernőnél, akkor funkcionális teszteket is ajánlunk (Halosperm, Oxisperm, MAR teszt, vitál teszt) Ha a spermiogram paraméterei nem megfelelőek, akkor legalább 3 hetes intervallumú kontroll ajánlott. Ha a kóros eredmény megerősítést nyer, elküldjük a partnert andrológiai vagy genetikai vizsgálatra. Néha más speciális klinikákon is szükség van vizsgálatokra, legyenek azok genetikai, hematológiai, endokrinológiai vagy reproduktív immunológiai rendelők. Röviden bemutattuk a meddőség alapvető diagnózisának menetét. Mint látható, semmi bonyolult. Tehát ne hagyja, hogy a baba utáni vágynak bármi is utat álljon.
Az információt a kassai Gyncare központ nőgyógyásza szolgáltatta, MUDr. Katarina Balasicova, PhD. Dr. Balasičová 2007-ben végzett az UPJŠ Orvostudományi Karán, majd nőgyógyászati ​​és szülészeti doktori tanulmányait a kassai Pavel Jozef Šafárik Egyetem Orvostudományi Karán végezte. 2007 óta orvosként dolgozik a kassai L. Pasteur Egyetemi Kórház nőgyógyászati ​​és szülészeti osztályán, ahol a szüléseket irányítja, segíti és végrehajtja a sebészeti beavatkozásokat. Ugyanakkor 2016 óta a kassai Gyncare asszisztált reprodukciós központban dolgozik nőgyógyászként. Szereti a túrázást és a detektívtörténetek olvasását.

Galéria

20 év alatt több ezer párnak segítettünk megvalósítani a gyermekekkel kapcsolatos álmaikat.

Jelentkezzen ingyenes konzultációra, és mi önöknek is segítünk.

Konzultáció foglalása +421 800 300 000 +421 800 300 000 Konzultáció foglalása
Gyncare logo

Je nám ľúto, web gyncare.sk nie je možné prezerať cez váš internetový prehliadač.

Pravdepodobne používate už nepodporovanú verziu. Z tohto dôvodu vám odporúčame nainštalovať si najnovšiu verziu Microsoft Edge, Google Chrome alebo Firefox. Prostredníctvom týchto prehliadačov si užijete náš web v celej kráse.

stiahnuť prehliadač google chrome