Blog

Párok első konzultációja Gyncare-ban: Mi vár ránk?

A meddőségi kezelés megkezdése előtt zavartnak érezheti magát. Mikor van a megfelelő idő segítséget kérni? Milyen lesz a gyógykezelés? Ha feltette magának ezeket a kérdéseket, tudnia kell, hogy nincs egyedül. Sok család későbbre halasztja a meddőség kezelését, mert nem tudja pontosan, hogyan és mikor kezdje el. Ha úgy dönt, hogy felkeresi a Gyncare asszisztált reprodukciós központot, alkalma nyílik arra, hogy elkezdjük keresni a válaszokat.

A meddőség kezelésének első lépése izgalmas és stresszes lehet. Az első látogatással kapcsolatos aggodalmak, amelyek a kezdeti bizalmatlanságból vagy a kezeléstől való félelemből fakadnak, az első konzultációval leküzdhetők. Az első konzultáción való részvétel lehetővé teszi a környezet és a dolgozó személyzet megismerését, ezáltal a kölcsönös bizalom kiépítését és a képzeletbeli akadály megszüntetését. Ugyanakkor ne feledje, hogy látogatása döntő fontosságú az orvosok számára. Ennek köszönhetően lehetőségük van megismerni az Ön egészségügyi problémáit, majd keresni egy kimondottan önre szabott megoldást.

Mikor jelentkezzen?

 • Ha több mint egy éve próbál teherbe esni.
 • 35 évnél idősebb nőknél már hat hónapos teherbe esés próbálkozása után.
 • Ha ismeri a meddőség okát, pl. járhatatlan petevezetékek, csökkent petesejt ellátás, kóros spermiogram stb., az első konzultációt nem kell elhalasztani.

Hogyan jelentkezzen?

Az első konzultációhoz mindössze annyit kell tennie, hogy jelentkezik telefonon a 0800 300 000 számon vagy online a www.gyncare.sk/hu címen.

Az első találkozón mindkét partner jelenléte fontos, mert a meddőség – a pár problémája, mindig mindkét partnert konzultáljuk és kivizsgáljuk. Helyszínre érkezéskor töltsenek ki a recepción egy tájékoztató kérdőívet az egészségi állapotról. A partnert elküldik spermiogram vizsgálatra, és az első látogatáskor azonnal megtudja az eredményt. A konzultáció során találkozik orvosával, akit rendeléskor választhat. Az első vizsgálat során a legtöbb időt az orvossal való megbeszélés igényli, hogy megismerkedjen egészségi állapotával, elmagyarázza, milyen vizsgálatokat kell elvégezni, és tájékoztatást adjon a következő kezelési eljárásról. Ez az első konzultáció általában 30 percet vesz igénybe.

Mit hozzon magával?

 • Beutalót a körzeti nőgyógyásztól/urológustól. Leggyakrabban a nőgyógyásza küldi el hozzánk vizsgálatra, de még baráti ajánlás esetén vagy saját érdeklődésből is beutaló szükséges (nem vonatkozik az önköltségesekre).
 • Orvosi karton másolatát. Minden megadott háttér információ fontos része lehet a kirakó rejtvénynek.
 • Előzőleg már elvégzett kivizsgálások eredményeit (hormonális kivizsgálás, műtéti leletek, partner előző spermiogramja, partner urológiai/andrológiai kivizsgálásai, hematológiai kivizsgálás, genetikai kivizsgálás …).
 • Kérdések listáját orvosának. Érdemes felírni vagy kinyomtatni kérdéseit az első látogatás előtt. Orvosa sok kérdést fog feltenni Önnek, de fontos, hogy Ön is ezt tegye. A kérdések listájának kéznél tartása biztosítja, hogy ne felejtsen kérdezni semmi fontosat.
 • Jegyzettömböt utasítások vagy részletek leírásához. A jegyzetelés segíthet a látogatás során fontos részletek feldolgozásában és emlékezésében.

Hogyan készüljön fel?

Az Ön egészségügyi dokumentációja sok fontos információt tartalmaz számunkra. Azonban a saját emlékei és tényei is fontosak. Az első konzultáció előtt szánjon időt az alábbi információk leírására és rendszerezésére

Ön által szedett gyógyszerek, vitaminok, gyógynövények vagy egyéb kiegészítők listája.

 • Ne féljen és írjon egy részletes listát mindenről, amit használ, még akkor is, ha az Ön számára lényegtelennek tűnik.
 • Tüntesse fel az egyes adagok mennyiségét és azt, hogy milyen gyakran szedi azokat.

Legfontosabb orvosi információk listája.

 • Bármilyen egészségügyi probléma, ami Önnél vagy partnerénél felmerül.
 • Leküzdött betegségek, elvégzett vizsgálatok és korábbi meddőségi kezelés.
 • Az első menstruáció dátuma.
 • Részletek a ciklusáról. Mennyi ideig tart egy átlagos ciklus? Rendszeres? PMS-től vagy különösen fájdalmas menstruációtól szenved?

Adjon meg részleteket a teherbeesési kísérleteiről.

 • Mióta próbálkozik aktívan teherbe esni, ill. mióta van nem védett szexuális kapcsolata.
 • A szexuális együttlét gyakorisága.
 • Ha menstruációs naptárat vagy alaphőmérséklet nyilvántartást vezet, vigye magával.

Beszéljen rokonaival a meddőség családi történetéről.

 • Ellenőrizze a család mindkét oldalát, hogy volt-e rokonai között termékenységi probléma.

Milyen vizsgálatokat kell elvégezni?

Vizsgálatok elvégzése a meddőségi kezelés rendszeres része, amely lehetővé teszi számunkra, hogy nyomon kövessük az egész folyamat előrehaladását. Az első konzultáció során a vizsgálatoknak segíteni kell a termékenységi problémák diagnosztizálásában, alapot kell teremteniük a jövőbeni vizsgálatokhoz, és azonosítani kell azokat a problémákat, amelyek befolyásolhatják a meddőség kezelését. Első látogatásakor a következő tesztekkel fog találkozni:

Nők esetében:

 • méhnyak kenet levétel,
 • USG vizsgálat,
 • vérvétel.

Férfiak esetében:

 • spermiogram – 2-3 napos szexuális absztinencia szükséges az első vizsgálat előtt,
 • ha a spermiogram kóros eredményt mutat, akkor körülbelül 3 hetes intervallumú ellenőrzés javasolt, és ismételt kóros eredmény esetén andrológiai vagy genetikai vizsgálat javasolt.

A meddőségi kezelés megkezdése nagy döntés, és az első látogatás – fontos pillanat. Megjelenés a bevezető kivizsgáláson – első lépés a családról szóló álma teljesítésében.

20 év alatt több ezer párnak segítettünk megvalósítani a gyermekekkel kapcsolatos álmaikat.

Szervezzen egy konzultációt szakértőinkkel, és mi önöknek is segítünk.

Örömmel várjuk Önt a Gyncare asszisztált reprodukciós központunkban Nyitrán vagy Kassán

Konzultáció foglalása 0800 300 000 / Po-Pia: 7.30-15.300800 300 000 Po-Pia: 7.00-15.30 Konzultáció foglalása
Gyncare logo
Je nám ľúto, web gyncare.sk nie je možné prezerať cez váš internetový prehliadač.

Pravdepodobne používate už nepodporovanú verziu. Z tohto dôvodu vám odporúčame nainštalovať si najnovšiu verziu Microsoft Edge, Google Chrome alebo Firefox. Prostredníctvom týchto prehliadačov si užijete náš web v celej kráse.

stiahnuť prehliadač google chrome
Gyncare Vyhľadávanie