Blog

A különleges embrioszkópnak köszönhetően egy lépéssel előrébb kerültünk az IVF kezelésen beül

Több mint egy hónapja dolgozunk a Gyncare központban az új Embryoscope+ time-laps technológiával, mely egy speciális embrióértékelő rendszernek köszönhetően segíti az eredményesebb meddőségi kezelést 

A mesterséges megtermékenyítés módszereivel történő kívánt terhesség elérése nem csak a meddőségi kezelésen áteső pár célja, hanem a központjainkban dolgozó szakembereké is. A kezelés sikerességét jelentősen befolyásolja a mesterséges megtermékenyítés során a leendő anya méhébe beültetett embrió minősége.

Időt takarítunk meg betegeinknek, mivel az embriót hamarabb tudjuk kiválasztani

Ahhoz, hogy egészséges, jó minőségű embriót szerezzünk a beültetéshez vagy fagyasztáshoz, számos tényezőt kell számításba vennünk. A petesejtek és a spermiumok minősége mellett, amelyet a kezelt pár biológiai sajátosságai határoznak meg, az egyik ilyen tényező az embriológiai laboratóriumban történő tenyésztés optimális körülményei. Ezt egyrészt a kiváló minőségű táptoldatok, másrészt a stabil hőmérsékletet, páratartalmat és speciális légkört fenntartó, csúcstechnológiás inkubátorok biztosítják. 

A mesterséges megtermékenyítés fontos lépése, hogy a pár rendelkezésre álló embriói közül kiválassza a beültetéshez a legmegfelelőbbet. – Nem minden petesejt képes megtermékenyülni, nem minden megtermékenyített petesejt fejlődik a megfelelő stádiumba, és ugyanakkor nem minden optimális stádiumot elérő embrióból alakul ki sikeres terhesség. Ezért igyekszünk a legéletképesebb embriót kiválasztani beültetéshez, azt, amelynek a legnagyobb esélye van a megfelelő fejlődésre. Az embrió kiválasztásakor az embriológus számos tényezőt vesz figyelembe. Ez egy nagyon fontos lépés az in vitro megtermékenyítés folyamatában. Ennek oka, hogy minden sikertelen embrióátültetés nagy stresszt és érzelmi terhet jelent a kezelt pár számára. Nem is beszélve a pénzügyi és időbeli elkötelezettségről. Ezért célunk a sikeres terhesség mielőbbi elérése. Központjainkban ezért nem habozunk befektetni olyan technológiákba, melyek ezeket az előnyöket biztosítják betegeink embriói számára.- Tisztázza doc. MUDr. Silvia Toporcerová, PhD., MBA., a Gyncare központ egyészségügyi igazgatója.

A kassai Gyncare legújabb segítője az EmbryoScope+ műszer. Jelenleg ez az egyik legjobb minőségű time-laps rendszerek egyike, amiről embriológusaink is meggyőződtek a vele végzett munka első pillanataitól kezdve. Több területen is kivételes jelentőségű.   

A leendő baba számára a lehető legjobb feltételeket biztosítja


A legtöbb inkubátor olyan tenyésztési körülményeket biztosít a fejlődő embriók számára, melyek a lehető legjobban hasonlítanak a méh környezetéhez. Az EmbryScope+ abban egyedülálló, hogy a kis inkubációs kamráknak köszönhetően az ajtó kinyitása után a tenyésztési környezet gyorsan helyreáll. Körkörös elrendezésük lehetővé teszi, hogy egy adott Petri csészét anélkül vegyünk ki, hogy a többi csésze környezetét befolyásolnánk, ugyanis időnként kénytelenek vagyunk kinyitni az inkubátort. Minden alkalommal, amikor az ajtó kinyílik, a belső légkör kissé megváltozik. Az EmbryScope+ kamrarendszerének köszönhetően a benne lévő embriók számára az ilyenkor fennálló környezeti feltételek változása minimális. 

Az embrió fejlődésének minden lényeges pillanatát rögzíti a kamera

Ami még ennél is fontosabb, a beépített kamerának köszönhetően a készülék anélkül tudja nyomon követni az embriók fejlődését, hogy kivennénk őket az inkubátorból, és egy hagyományos mikroszkóp alatt vizsgálnánk meg őket, feleslegesen megzavarva optimális körülményeiket. Így az embriológus valójában csak akkor nyitja ki az EmbryoScope+ készüléket, amikor az egyik embrió beültetésre kerül, vagy éppen ellenkezőleg, el kell távolítania. 

Az EmbryoScope+ kiváló minőségű lencserendszert használ, és minden egyes embrióról külön-külön képet készít. A készülék akár 11 fókuszsíkban, azaz a megfigyelt embrió 11 síkjában készít időzített mikroszkópos felvételeket. Az eredmény kiváló képminőség, amely alapján az embriológus számára lehetővé teszi az embrió részletes megfigyelését.  

A kamera által készített sorozatfelvételes videohurok lehetővé teszi az embrió osztódásának nyomon követését valódi időben – az első sejtmagok kialakulását a petesejtből és a spermiumból, az első sejtosztódás időpontját, az egyes sejtek méretarányát, az osztódás szabályosságát és számos más morfokinetikai jellemzőt. Ezt a hurkot az embriológus bármikor újra lejátszhatja, hogy valóban szigorúan értékelje az embrió esélyeit. „Az így szerzett információk óriási jelentőséggel bírnak számunkra” – mondja Bc. Dominika Remešová, DiS., a Gyncare vezető embriológusa. Ha a laboratóriumban dolgozó embriológusok nem rendelkeznének ezzel a berendezéssel, nem férnének hozzá az embrióra vonatkozó információk nagy részéhez, illetve csak annak árán férnének hozzájuk, hogy az embriót ismételten kivegyék az inkubátorból, ami káros hatással lehet a fejlődésükre. 

 „Plusz egy szem”, amely segít megkülönböztetni a győztes embriókat azoktól, amelyeknek nem lenne esélyük.

„Az EmbryoScope+ inkubátoron kívül még a KIDScore döntéstámogató eszköz segít nekünk a mesterséges megtermékenyítésre szánt embriók kiválasztásában. Egyszerűbben fogalmazva, ez az eszköz lehetővé teszi az egyes embriók osztódásának (morfokinetikai jellemzőinek) összehasonlítását a világ adatbázisában található olyan embriókkal, amelyekről már ismert, hogy sikeres terhességgé fejlődtek.” – Teszi hozzá doc. MUDr. Silvia Toporcerová, PhD., MBA. Az embrióosztódás egyénileg meghatározott paramétereit a  világ adatbázisával összevetve a rendszer kiértékeli, hogy melyik embrió a legalkalmasabb a méhbe történő beültetéshez. A legjobb embriológusaink mellett az embrióosztódást így egy másik szem is felügyeli, ami nagyon fontos ebben a felelősségteljes munkában. Ez az egyik olyan kiegészítő lépés, amely csökkenti az emberi hibák előfordulását. 

A legnagyobb

Az elérhető time-laps rendszerek közül az EmbryoScope+ rendelkezik a legnagyobb kapacitással. Egyszerre több beteg is igénybe veheti, aminek nagyon örülünk, mivel már most nagy az érdeklődés iránta. Ugyancsak hasznos a munkánk szempontjából az új vonalkódos címkézési rendszer, amely minden egyes betegnél egyedi.

Az új EmbryoScope+ inkubátor lehetőséget ad betegeinknek arra, hogy IVF-ciklusuk sikeresebb legyen, mivel az általa szolgáltatott adatok javítják a döntéshozatali folyamatot.

Ezt a berendezést kassai Gyncare asszisztált reprodukciós központban működtetjük. További információkért kérjük, forduljon munkatársainkhoz. 

20 év alatt több ezer párnak segítettünk megvalósítani a gyermekekkel kapcsolatos álmaikat.

Szervezzen egy konzultációt szakértőinkkel, és mi önöknek is segítünk.

Örömmel várjuk Önt a Gyncare asszisztált reprodukciós központunkban Nyitrán vagy Kassán

Konzultáció foglalása 0800 300 000 / Po-Pia: 7.30-15.300800 300 000 Po-Pia: 7.00-15.30 Konzultáció foglalása
Gyncare logo
Je nám ľúto, web gyncare.sk nie je možné prezerať cez váš internetový prehliadač.

Pravdepodobne používate už nepodporovanú verziu. Z tohto dôvodu vám odporúčame nainštalovať si najnovšiu verziu Microsoft Edge, Google Chrome alebo Firefox. Prostredníctvom týchto prehliadačov si užijete náš web v celej kráse.

stiahnuť prehliadač google chrome
Gyncare Vyhľadávanie