Tanácsot adunk

Összefoglaltuk a leggyakoribb kérdéseket és válaszainkat rájuk. Amennyiben nem találta meg a megfelelő választ, ne habozzon, vegye fel velünk a kapcsolatot.

1

Fájnak az eljárások, amelyeknek alávetem magam az asszisztált reprodukciós központban?

Egyiktől sem kell félnie, de fel kell arra készülni, hogy a petefészek stimulálása a mesterséges megtermékenyítés előtt injekciók beadásával van összekapcsolva. Ezeket Ön adja be saját magának egy vékony tű segítségével, bőr alá a köldök tájékán. Hormonális injekciókról van szó, melyek támogatják több tüsző növekedését a petefészekben. Ez a petefészek-megnagyobbodás enyhe fájdalommal járhat az alhas területén. Petesejtek leszívása rövidtávú teljes anesztéziában (altatásban) történik (időtartama kb. 5 – 10 perc) és nem fáj.


2

Hány IVF cikluson eshet át egy nő?

A mesterséges megtermékenyítési ciklusok száma nincs korlátozva, ami azt jelenti, hogy nincs meghatározva a ciklusok felső határa, melyet egy nő élete során alkalmazhat. Többszörös sikertelenség esetén saját petesejtekkel és a partner spermáival viszont tudunk ajánlani alternatívát adományozott petesejt vagy adományozott spermium formájában, melyet megelőz a teherbe esést gátló okok individuális felmérése. Több esetben a gaméta vagy embrió rossz minősége okozza a meddőséget.


3

Elvégezhető a mesterséges megtermékenyítés olyan nőn, akinek nincs partnere?

Nem, a mesterséges megtermékenyítés csak pároknak szól. Fontos, hogy a partner elismerje az apaságot.


4

Milyen a folytatás abban az esetben, ha elsőre nem sikerül?

A további lépésekről kezelőorvosa dönt. Több lehetőség is fennáll, de minden az Ön egészségi állapotától és a körülményektől függ.


5

Biztonságos a hormonális kezelés a nő számára?

Igen, a hormonális kezelés biztonságos a nő számára, ha szakember felügyelete alatt történik. Bármilyen mellékhatás felmerülése esetén fontos a kezelőorvost figyelmeztetni.


6

Milyen életkorig lehetséges az IVF elvégzése?

Az IVF elvégzésére tulajdonképpen nincs meghúzva a határ. De a 39 évet betöltő és idősebb páciensek önköltségesen térítík a beavatkozást. Viszont számolni kell azzal is, hogy az említett életkor betöltése után a teherbeesés esélye radikálisan csökken, és ez a mesterséges megtermékenyítésre is vonatkozik.


7

Milyen gyakran kell majd a központot látogatnom?

A látogatások gyakorisága a konkrét eljárási folyamattól függ, de általánosan a teljes kezelés elején havonta több látogatással kell számolni.


8

Tudom folytatni a munkám a kezelés során?

Igen, semmilyen kezelési eljárás nem von maga után hosszútávú munkaképtelenséget. Más részről viszont ajánljuk a nőknek, hogy a mesterséges megtermékenyítési folyamat alatt kíméljék és ne erőltessék meg magukat. Abban az esetben, ha fizikailag nehéz munkát végez, a kritikus időszak alatt (megtermékenyítés után) takarékosabb üzemmódra kellene váltania. A munkaképtelenséget azoknak a nőknek is ajánjuk, akik fertőző, vagy nagyobb koncentrációjú káros, mérgező anyagokkal teli környezetben dolgoznak.


9

Kihatással van a születendő gyermekre a mesterséges megtermékenyítés?

A mesterséges megtermékenyítés után született gyerekeknél a születési rendellenességek előfordulási aránya enyhén magasabb, azaz kb. 4%, összehasonlítva a természetes fogantatásból született gyerekeknél lévő 2% aránnyal. Ezt a magasabb százalékot az okozza, hogy a mesterséges megtermékenyitésen résztvevő nők életkora magasabb, mint az áltagos terhes nőké, és ahogyan már azt tudjuk, a korral – főleg 35. év után – a szövődményi kockázat a terhesség során növekszik. Ezért minden nőnek, aki mesterségesen lett megtermékenyítve, alapos szkríninget (állapotfelmérést) javaslunk. Ideális esetben a prenatális diagnosztikai központban.


10

Hogyan tud a partnerem segíteni a kezelés során?

A partnernek aktív részesként kell fellépnie az egész eljárás során, melynek eredménye egy kisbaba lesz. Törődnie kellene partnerével, támasza lenni minden oldalról. Legnagyobb feladata támaszként helytállni.


11

Kötelező a központban az első konzultáció?

Nem, nem kötelező. Az első konzultáció informatív jellegű. Minden fontos információt megpróbálunk átadni és a döntésre elegendő ideje marad.


12

Mit kell vinnem az első konzultációra?

Biztosan hozza el az előző vizsgálat eredményeit, melyen már vagy Ön vagy partnere átesett, illetve a szakorvosi rendelőkben (mint pl. endokrinológus, hematológus, diabetológus) kapott eredményeit. Amennyiben a múltban laparoszkópiás vizsgálaton esett át, vagy vizsgáltákönnél a petevezetékek átjárhatóságát, hozza el az első konzultációra ezeknek a beavatkozásoknak az eredményeit. Amennyiben még nem volt az említett vizsgálatok egyikén sem, minden fontos vizsgálatot elvégzünk a központban.


13

Hozzam el magammal a partnerem is?

Igen, partnerénekjelenléte az első konzultáción kívánatos. A pszichikai támogatáson kívül nagyon fontos, hogy tájékozott legyen arról, hogy mi vár Önre. Végülis a közös álmukról van szó.


V prípade akýchkoľvek otázok, pripomienok, postrehov, nás neváhajte kontaktovať prostredníctvom nasledovného formulára. Odoslaním kontaktného formulára berte na vedomie, že Vaše údaje v ňom uvedené budú použité iba za účelom organizačného zabezpečenia Vašej požiadavky a po jej naplnení budú vymazané z informačného systému spoločnosti. Viac informácií nájdete v časti Ochrana osobných údajov.

Zvoľte mesto
Gyncare KOŠICEGyncare NITRA
Válasszon várost
Gyncare KOŠICEGyncare NITRA