Szolgáltatások és árak

Andrológia

A termékenységi zavarok éppúgy köthetők a férfi-, mint a női oldalhoz. A férfiak kivizsgálása éppen ezért ma már ugyanúgy a diagnosztika része, mint a nőké.

Jelenleg a meddő párok több mint 50%-nál a kezdeti vizsgálatok során megerősítésre kerül a hibás spermiogram. A spermiogramon belüli kóros lelet esetén, 2-3 hetes időközönként szükség van utóvizsgálatra. Ismételten megerősített patológia esetén a pácienst férfi meddőségi szakembernek – andrológusnak – kell megvizsgálnia.

A beteg andrológiai vizsgálata alapvető urológiai vizsgálatból, herék ultrahangos vizsgálatából, spermiogram vizsgálatból, hormongyűjtésből és kenet levételből áll, hogy kizárják az urológiai gyulladást. A további speciális vizsgálatokat az andrológus jelzi a beteg kórtörténete (korábbi nemiszervi műtét, korábbi onkológiai kezelés, stb.) és a spermiogram paraméterei alapján.

Az elvégzett vizsgálatok alapján az andrológus megpróbálja feltárni a meddőség okát. A meddőség kezelése az azonosított októl függ. Bizonyos esetekben elegendő az életmódváltás, vitaminos kezelés, urológiai gyulladás kezelése, máskor konzervatív gyógyszeres kezelés segít, leggyakrabban hormonális kezelés formájában, vagy egyszerű sebészeti beavatkozás. A férfi terméketlenség kezelésében jelenleg az asszisztált reprodukciót. tartják a leghatékonyabb módszernek. Ezt egy andrológus ajánlja vagy súlyos spermapatológia esetén, vagy ha a pár nem tud teherbe esni konzervatív kezelés után. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy egy másik súlyosabb betegség, például a heredaganat, a spermiogram egyik fő rendellenessége lehet. Ezért mindig ajánlott alapvető andrológiai vizsgálat a spermiogram rendellenesség esetén.

Néha az életmód megváltoztatása is segíthet a spermiogram paramétereinek javításában – stressz enyhítése, dohányzás abbahagyása, testsúly beállítása, sugárzásnak való kitettség megszüntetése, bizonyos gyógyszerek vagy táplálékkiegészítők abbahagyása, megfelelő sporttevékenység. Mindazonáltal mindig tanácsos konzultálni a kóros eredményekről olyan szakértővel, aki férfi meddőséggel foglalkozik. Akár a reproduktív gyógyászati ​​központokban, akár közvetlenül az andrológiai klinikán.

20 év alatt több ezer párnak segítettünk megvalósítani a gyermekekkel kapcsolatos álmaikat.

Szervezzen egy konzultációt szakértőinkkel, és mi önöknek is segítünk.

Örömmel várjuk Önt a Gyncare asszisztált reprodukciós központunkban Nyitrán vagy Kassán

Konzultáció foglalása 0800 300 0000800 300 000 Konzultáció foglalása
Gyncare logo
Je nám ľúto, web gyncare.sk nie je možné prezerať cez váš internetový prehliadač.

Pravdepodobne používate už nepodporovanú verziu. Z tohto dôvodu vám odporúčame nainštalovať si najnovšiu verziu Microsoft Edge, Google Chrome alebo Firefox. Prostredníctvom týchto prehliadačov si užijete náš web v celej kráse.

stiahnuť prehliadač google chrome
Gyncare Vyhľadávanie