Szolgáltatások és árak

Andrológia

A termékenységi zavarok éppúgy köthetők a férfi-, mint a női oldalhoz. A férfiak kivizsgálása éppen ezért ma már ugyanúgy a diagnosztika része, mint a nőké.

Jelenleg a meddő párok több mint 50%-nál a kezdeti vizsgálatok során megerősítésre kerül a hibás spermiogram. A spermiogramon belüli kóros lelet esetén, 2-3 hetes időközönként szükség van utóvizsgálatra. Ismételten megerősített patológia esetén a pácienst férfi meddőségi szakembernek – andrológusnak – kell megvizsgálnia.

A beteg andrológiai vizsgálata alapvető urológiai vizsgálatból, herék ultrahangos vizsgálatából, spermiogram vizsgálatból, hormongyűjtésből és kenet levételből áll, hogy kizárják az urológiai gyulladást. A további speciális vizsgálatokat az andrológus jelzi a beteg kórtörténete (korábbi nemiszervi műtét, korábbi onkológiai kezelés, stb.) és a spermiogram paraméterei alapján.

Az elvégzett vizsgálatok alapján az andrológus megpróbálja feltárni a meddőség okát. A meddőség kezelése az azonosított októl függ. Bizonyos esetekben elegendő az életmódváltás, vitaminos kezelés, urológiai gyulladás kezelése, máskor konzervatív gyógyszeres kezelés segít, leggyakrabban hormonális kezelés formájában, vagy egyszerű sebészeti beavatkozás. A férfi terméketlenség kezelésében jelenleg az asszisztált reprodukciót. tartják a leghatékonyabb módszernek. Ezt egy andrológus ajánlja vagy súlyos spermapatológia esetén, vagy ha a pár nem tud teherbe esni konzervatív kezelés után. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy egy másik súlyosabb betegség, például a heredaganat, a spermiogram egyik fő rendellenessége lehet. Ezért mindig ajánlott alapvető andrológiai vizsgálat a spermiogram rendellenesség esetén.

Néha az életmód megváltoztatása is segíthet a spermiogram paramétereinek javításában – stressz enyhítése, dohányzás abbahagyása, testsúly beállítása, sugárzásnak való kitettség megszüntetése, bizonyos gyógyszerek vagy táplálékkiegészítők abbahagyása, megfelelő sporttevékenység. Mindazonáltal mindig tanácsos konzultálni a kóros eredményekről olyan szakértővel, aki férfi meddőséggel foglalkozik. Akár a reproduktív gyógyászati ​​központokban, akár közvetlenül az andrológiai klinikán.

20 év alatt több ezer párnak segítettünk megvalósítani a gyermekekkel kapcsolatos álmaikat.

Szervezzen egy konzultációt szakértőinkkel, és mi önöknek is segítünk.

Örömmel várjuk Önt a Gyncare asszisztált reprodukciós központunkban Nyitrán vagy Kassán

Konzultáció foglalása 0800 300 000 / Po-Pia: 7.30-15.300800 300 000 Po-Pia: 7.00-15.30 Konzultáció foglalása
Gyncare logo
Je nám ľúto, web gyncare.sk nie je možné prezerať cez váš internetový prehliadač.

Pravdepodobne používate už nepodporovanú verziu. Z tohto dôvodu vám odporúčame nainštalovať si najnovšiu verziu Microsoft Edge, Google Chrome alebo Firefox. Prostredníctvom týchto prehliadačov si užijete náš web v celej kráse.

stiahnuť prehliadač google chrome
Gyncare Vyhľadávanie