Meddőség diagnosztika

Nő meddőségének diagnosztikája

Nő meddőségének diagnosztikája

Első kivizsgálás

A Gyncare Asszisztált reprodukciós központban a meddőség diagnosztikájánál szorosan együttműködünk a nőgyógyászával. Nagyon fontosak azon vizsgálati eredmények, amelyeken már keresztülment. Teljes egészségügyi állapotával foglalkozunk. A hormonális profil és petevezeték átjárhatóságának vizsgálatán kívül érdekel bennünket, hogy ki van-e téve stressznek és hogy milyen az életstílusa.

Hormonális profil vizsgálata

Hormonális profil vizsgálata egyidőben történik az ultrahangos vizsgálattal (folikulometria). A menstruációs ciklus komplex feltérképezéséről van szó, melynek során három hormonvizsgálatot vérből, illetve a kismedence ultrahangos vizsgálatát is elvégezzük.

  • Petefészek tartalék teszt – a gonadotropin hormon koncentrációjából megállapítjuk, hogy mekkora az ön petesejt tartaléka a petefészkekben. A vizsgálat a menstruáció második vagy harmadik napján történik. A petesejtek mennyiségének meghatározására még pontosabb adat az AMH érték – anti-mullerian hormon. A menstruációs ciklus bármelyik napján meghatározható.
  • Ultrahangos kivizsgálás (Follikulometria) – ultrahang segítségével megállapítjuk a petefészekben lévő beérő folliculus jelenlétét (amelyben ott kellene lennie a beérésre és a petefészekből való leválasztódásra képes petesejtnek), illetve a méhnyálkahártya megvastagodásának mértékét a méhfalon, amelynek abban az idő kb. 8 mm vastagságúnak kellene lennie. A vizsgálatot megközelítőleg a menstruáció kezdetétől számított 12. – 13. napon kell elvégezni. A ciklus későbbi szakaszában ultrahang segítségével (a menstruáció megkezdésétől számított 21. nap) újabb kivizsgálást végzünk. A méhen sárga testecske található, mely a folliculus átváltozásával keletkezik, melyből az ovuláció során felszabadult a petesejt. A méhfal szintén megváltozott, mivel már hatást gyakorolt rá a sárga testecske hormonja – a progeszteron. Ultrahangos vizsgálaton kívül vérmintát is veszünk öntől, hogy megállapítsuk a progeszteron és a prolaktin szintjét.
  • További tesztelések – a menstruációs ciklus bármely szakaszában elvégzünk egy begyűjtést a TSH értékének megállapítására (pajzsmirigy működése), inzulinérték mérésére a policisztás méh szindrómás pácienseknél (az inzulinra való reakciómentesség kizárása, amely ovulációs zavarokhoz vezethet), D vitamin, férfi hormonok – androgén szintjének mérésére, esetenkénti további vizsgálatokat az orvos javaslata szerint.

Petevezeték átjárhatóságának vizsgálata

Petevezeték átjárhatóságának ultrahangos vizsgálata (HyCoSy) ambuláns módon történik, érzéstelenítés nélkül. A méhnyakba bevezetnek egy vékony katétert, amelyen keresztül bekerül az ultrahangon látható kontraszt anyag. Az orvos a vizsgálat során látja, hogy a kontrasztanyag átjut-e a petevezetéken és bekerül-e a petefészek térségébe. Ez a kivizsgálás nem minden páciens számára optimális, mivel nem lehet vele kizárni az endometriózist (azt csak a laparoszkópiás kivizsgálással lehetséges).

20 év alatt több ezer párnak segítettünk megvalósítani a gyermekekkel kapcsolatos álmaikat.

Szervezzen egy konzultációt szakértőinkkel, és mi önöknek is segítünk.

Örömmel várjuk Önt a Gyncare asszisztált reprodukciós központunkban Nyitrán vagy Kassán

Konzultáció foglalása 0800 300 000 / Po-Pia: 7.30-15.300800 300 000 Po-Pia: 7.00-15.30 Konzultáció foglalása
Gyncare logo
Je nám ľúto, web gyncare.sk nie je možné prezerať cez váš internetový prehliadač.

Pravdepodobne používate už nepodporovanú verziu. Z tohto dôvodu vám odporúčame nainštalovať si najnovšiu verziu Microsoft Edge, Google Chrome alebo Firefox. Prostredníctvom týchto prehliadačov si užijete náš web v celej kráse.

stiahnuť prehliadač google chrome
Gyncare Vyhľadávanie