Meddőség diagnosztika

Párok meddőségének diagnosztikája

Párok meddőségének diagnosztikája

A terhességgel kapcsolatos problémáknak sok oka lehet. Az ok feltárása általában az első lépés a probléma megoldásában. A Gyncare asszisztált reprodukciós központban ezért különös figyelmet fordítunk az átfogó diagnosztikára.

Az ok keresésekor figyelünk az immunológiára, a genetikára, a szexológiára és nem utolsó sorban a pszichológiára is. Természetesen nem mindig szükséges minden vizsgálaton részt venni. Sokéves tapasztalatunknak köszönhetően szakértőink gyakran a folyamat legelején képesek lesznek kideríteni a probléma okát.

Mi érdekli az orvost:

Az alapdiagnózis után az orvosnak tudnia kell a választ az alábbi alapvető kérdésekre:

  • Van-e peteérés?
  • Van-e elegendő petesejt a petefészekben?
  • Átjárhatók-e a petevezetékek?
    Rendelkezik-e a nő megfelelő pajzsmirigyműködéssel, valamint prolaktin- és inzulintermeléssel?
  • A partnerek spermiogramja megfelel a feltételeknek és azoknak a paramétereknek, amelyek elegendőek a spontán terhességhez
  • Nincs-e a nőnek endometriózisa?

Általában a diagnosztika tovább megy, miután megválaszolta ezeket az alapvető kérdéseket, amelyek azonosítják a meddőség leggyakoribb okait. Ha azonban a szakértők „semmit sem találnak” ezeken a vizsgálatokon, tovább kutakodnak. A következő körben immunológiát, genetikát, szexológiát és andrológiát tanulmányoznak.

Párok bevezető kivizsgálása

Posztkoitális teszt a nyák vizsgálatára, melyet a védekezésmentes szexuális aktus után veszünk le a méhnyakból. Ovuláció során történik a vizsgálat, amikor a nyáknak optimálisak a tulajdonságai a sperma bejutására. A nyákot közvetlenül a levétel után vizsgáljuk mikroszkóp alatt.

Értékeljük:

  • Spermák mennyiségét
  • Spermák mozgását és mozgásuk minőségét

Az eredmények megmutatják a spermiumok képességét áthatolni a méhnyak nyálkájába és túlélni ebben a környezetben. Magas mennyiségű mozdulatlan spermium a spermiumok elleni ellenanyagok jelenlétére utalhat, melyek meggátolják a mozgásukat vagy halmozódásukat. A csoportok élők, de gátolják a spermiumokat mozgásukban, és ezzel blokkolják azok petesejt- megtermékenyítő képességét. Tervezett kivizsgálás előtt javasolt betartani a háromnapos szexuális absztinenciát, hogy a spermiumok minősége optimális legyen. A posztkoitális teszt egyszerű, gyors, fájdalommentes és nem drága kivizsgálás, amely alapján meggyőződhet arról, hogy reális esélye van-e teherbe esni.

20 év alatt több ezer párnak segítettünk megvalósítani a gyermekekkel kapcsolatos álmaikat.

Szervezzen egy konzultációt szakértőinkkel, és mi önöknek is segítünk.

Örömmel várjuk Önt a Gyncare asszisztált reprodukciós központunkban Nyitrán vagy Kassán

Konzultáció foglalása 0800 300 000 / Po-Pia: 7.30-15.300800 300 000 Po-Pia: 7.00-15.30 Konzultáció foglalása
Gyncare logo
Je nám ľúto, web gyncare.sk nie je možné prezerať cez váš internetový prehliadač.

Pravdepodobne používate už nepodporovanú verziu. Z tohto dôvodu vám odporúčame nainštalovať si najnovšiu verziu Microsoft Edge, Google Chrome alebo Firefox. Prostredníctvom týchto prehliadačov si užijete náš web v celej kráse.

stiahnuť prehliadač google chrome
Gyncare Vyhľadávanie