Meddőség kezelése

Kezelés adományozott petesejtekkel

Kezelés adományozott petesejtekkel

A meddőségi kezelés adományozott petesejtekkel minden kezelt pár számára megterhelő. Annak ellenére, hogy nagy érzelmi megterhelést  jelent, valós esélyt kínál a gyermekvállalásra olyan pároknak is, akiknek a használata nélkül más  esélyük nem lenne.  A petesejt – adományozása a meddősség kezelésésnek egyik legsikeresebb módja. A Szlovák Köztársaságban a pete adományozása legális, önkéntes és biztonságos, és a donor és a befogadó közötti  anonimitás elvén alapul. A kezelt nők életkorát hazánkban nem korlátozza a törvény, viszont etikai határ az 50 év.

Kinek szól a kezelés?

Egyes nőknek nincs esélyük saját petesejttel teherbe esni. Ennek okai lehetnek:

  • nem termel saját petesejteket,
  • nem termel jó minőségű petesejteket,
  • örökletes betegség hordozója.

Kezelés adományozott petesejttel, spermával, embrióval

A hatályos szlovák jogszabályok szerint csak az a nő részesülhet a kezelésben adományozott ivarsejtekkel (petesejt, spermium), embriumokkal, akinek van párja.  A befogfadó nőnek nincs jogszabályokba szabva a felső korhatára, de a Gyncare asszisztált reprodukciós központ etikai okokból a felső korhatárt a nem betöltött 52 éves korig fogadja el. A páciensnek jó egészségi állapotban kell lennie, ami lehetővé teszi számára a terhességet és a szülést.

Kik a petesejt donorok

A donorok 34 év alatti fiatal nők, akik regisztrálták magukat a központunkba és szeretnének más nőkön segíteni. Minden donornak legalább középiskolai végzettséggel kell rendelkeznie. Általában egyetemistákról vagy anyákról van szó, akiknek már van gyermekük, és így szeretnének segíteni a meddő párokon. Minden donor gondosan van kiválasztva, hogy a legjobb minőségű petesejteket biztosítsuk. Minden donornak szigorú petesejt – adományozási kritériumoknak kell megfelelnie, valamint nőgyógyászati, genetikai és endokrinológiai vizsgálatokon kell részt vennie. A fertőző nemi betegségek (HIV, Hepatitisz B, C, szifilisz) kizárása miatt ismételten kell az eredményeknek negatívnak lenniük. A donorok családtörténetében nem lehet veleszületett vagy genetikai endellenesség. Csak azok a donorok vesznek részt az dományozási programban, akiknek ezek a tesztek negatívak.

A kezelés folyamata adományozott petesejttel

  1. A donor petefészkeinek stimulálása és az érett peték összegyűjtése után a petéket a befogadó hölgy partnerének a spermájával termékenyítjük meg. Friss és fagyasztott sperma is használható. Több napos tenyésztés után minden alkalmas embriót lefagyasztunk.
  2. Maga az embrió átültetés az Ön természetes ciklusában olyan napon fog megtörténni, amely egybeesik az embriófejlődés napjával és a menstruációs ciklusa fázisának napjával. A ciklus második felében, az ovuláció után elkezdődik a terhességi hormonok – gesztagének szedése, amelyek felkészítik a méhnyálkahártyát az embriók beágyazódására.
  3. A beültetés után folytatja a gesztagének szedését (10-14 nap), amíg el nem végzik a hCG terhességi hormon vérvizsgálatát.

A kezelés garanciája

A megfelelő donort a recipiens igényei (magasság, súly, haj- és szemszín, iskolai végzettség) alapján választjuk ki. Figyelembe vesszük a donor és a recipiens vércsoportjának és Rh-faktorának egyezését.
Minden recipiens, aki a Prémium programban a donált petesejtekkel végzett IVF-kezelést választja, legalább 2 kiváló minőségű, beültetésre kész embrióra számíthat. Az orvos ajánlása alapján a kezelt pár dönthet arról, hogy hány embriót ültetnek be. A fennmaradó embrió(ka)t lefagyasztják a recipiens számára, és a jövőbeni felhasználás céljából tárolják.

20 év alatt több ezer párnak segítettünk megvalósítani a gyermekekkel kapcsolatos álmaikat.

Szervezzen egy konzultációt szakértőinkkel, és mi önöknek is segítünk.

Örömmel várjuk Önt a Gyncare asszisztált reprodukciós központunkban Nyitrán vagy Kassán

Konzultáció foglalása 0800 300 000 / Po-Pia: 7.30-15.300800 300 000 Po-Pia: 7.00-15.30 Konzultáció foglalása
Gyncare logo
Je nám ľúto, web gyncare.sk nie je možné prezerať cez váš internetový prehliadač.

Pravdepodobne používate už nepodporovanú verziu. Z tohto dôvodu vám odporúčame nainštalovať si najnovšiu verziu Microsoft Edge, Google Chrome alebo Firefox. Prostredníctvom týchto prehliadačov si užijete náš web v celej kráse.

stiahnuť prehliadač google chrome
Gyncare Vyhľadávanie