Meddőség kezelése

Az átfogó meddőségi kezelés szerves része az adományozási program

Az átfogó meddőségi kezelés szerves része az adományozási program

Az átfogó meddőségi kezelés szerves része az adományozási program.

Petesejt adományozása

A petesejt adományozás a meddőség sikeres kezelési módszereihez tartozik. Kezelés adományozott petesejtekkel több kezelési folyamatot jelent, amikoris az anonim adományozó petesejtjeinek megtermékenyítése történik a partner vagy az adományozó spermáival.

Kezelés oka adományozott petesejtekkel:

  • korai petefészek elégtelenség,
  • genetikai megbetegedések,
  • petesejtek alacsony minősége az előző IVF ciklusokban,
  • onkológiai kezelés,
  • előző sikertelen embriotranszfer saját petesejtekkel.

A petesejtbefogadó nők 50%-nál az ok a korai ovariális elégtelenség, a petefészkek működési képtelensége a 40. életév elérése előtt.

Petesejtek adományozásának alapelve

A petesejt adományozók 18 – 34 év közötti nők. Közvetlenül az adományozást megelőzi egy egész sor kivizsgálás, melyeken az adományozónak át kell esnie, mivel ezzel zárjuk ki a fertőző, szexuális és genetikai betegségeket. A petesejt adományozó kiválasztásánál figyelembe van véve a befogadó kinézete és fenotípusa. Igyekszünk figyelembe venni a befogadó és adományozó vércsoportjait is.

A petesejt adományozója petefészek stimulációján esik át, melyre ráépül a petesejtek teljes érzéstelenítésben történő kiválasztása. A levétel napján ezek aztán a partner spermiumaival megtermékenyítésre kerülnek, és több napos tenyésztés után (általában 3-5 nap) vékony katéterrel megtörténik a megállapodás szerinti 1, illetve 2 embrió átvitele a befogadó méhébe. Embrió/-k átvitelét úgy időzítjük, hogy a befogadó nő ciklusa összhangban legyen az adományozó ciklusával. Némely esetben az embriókat lefagyasztjuk — ebben az esetben nem szükséges a befogadó és adományozó ciklusának az összehangolása. Az embriók átvitele természetes ciklusban történik, adott napon, az igazolt ovulációt követően.

A petesejt adományozása szigorúan anonim, önkéntes és díjmentes. Viszont minden adományozó számára teljes mértékben megtérítésre kerül az idő és a kiadások, melyek az adományozással keletkeztek. A Szlovák Köztársaság jogszabálya szerint a gyermek anyja az, aki a gyermeket megszülte.

Embriók adományozása

Az embrió adományozása egy alternatív módszer a meddőség kezelésére, és azon párok számára alkalmas, ahol mindkét partnernél jelentősen korlátozott a saját ivarsejtek (petesejt és spermium) termelése. Az adományozott embriókkal történő kezelés során olyan embriók használatosak, melyek anonim petesejt és anonim spermium adományozótól származnak.

Spermium adományozás

A spermium adományozás olyan pároknak ajánlott, melyeknél a férfi partner oldalán állnak fenn meddőségi problémák. Olyan esetekről van szó, amikor a partner ondójában nincsenek jelen a spermiumok, vagy ha a partner genetikai betegség hordozója. A adományozott spermiumokat nem lehet felhasználni olyan nő megtermékenyítésére, akinek nincs partnere.

Spermák adományozásának elve

A spermium adományozó 18 – 34 év közötti férfi, aki teljesíti a spermiogram paramétereit, illetve a fertőző, nemi és genetikai betegségek kizárására irányuló vizsgálatot. A spermiumokat lefagyasztják és 180 napig karanténba helyezik, melynek letelte után újból elvégzik a fertőző, nemi és genetikai betegségek kizárását célzó vizsgálatot. Csak ha bebizonyosodott adott vizsgálatok negatív eredménye, lehetséges a spermiumokat felhasználni.

20 év alatt több ezer párnak segítettünk megvalósítani a gyermekekkel kapcsolatos álmaikat.

Jelentkezzen ingyenes konzultációra, és mi önöknek is segítünk.

Konzultáció foglalása +421 800 300 000 +421 800 300 000 Konzultáció foglalása
Gyncare logo

Je nám ľúto, web gyncare.sk nie je možné prezerať cez váš internetový prehliadač.

Pravdepodobne používate už nepodporovanú verziu. Z tohto dôvodu vám odporúčame nainštalovať si najnovšiu verziu Microsoft Edge, Google Chrome alebo Firefox. Prostredníctvom týchto prehliadačov si užijete náš web v celej kráse.

stiahnuť prehliadač google chrome