Meddőség kezelése

Kiegészítő kezelési módszerek

Kiegészítő kezelési módszerek

A petesejt megtermékenyítésének mikromanipulációs technikái

ICSI – Intracitoplazmatikus spermium injekció

Az intracitoplazmatikus sperma injekció (ICSI) – a petesejt megtermékenyítése sperma közvetlen befecskendezésével az érett petesejt belsejébe. A spermát alakja és mozgékonysága alapján választják ki, vagy az ICSI előtt kiegészíthető a spermaválasztási módszerek valamelyikével.

ICSI módszert javasoljuk:

 • spermiogram rendellenesség esetén,
 • megmagyarázhatatlan meddőség esetén,
 • amennyiben a női páciens 37 évnél idősebb,
 • női endometriózisban
 • ha a korábbi IVF alatt nem történt megfelelő petesejt megtermékenyítés standard megtermékenyítés során.

Kivizsgálás ára (1 – 3 petesejt) 250 €. Ezt az eljárást az egészségbiztosító nem téríti. A Union EB biztosítottjai, akik megfelelnek az indikációs feltételeknek, 50 eurót fizetnek.

Kivizsgálás ára (4 és tobb petesejt) 400 €. Ezt az eljárást az egészségbiztosító nem téríti. A Union EB biztosítottjai, akik megfelelnek az indikációs feltételeknek, 200 eurót fizetnek.

IMSI – Intercitoplazmatikus morfológiailag szelektált spermiuminjekció

A spermium kiválasztásának módszere az ICSI során, mely a spermium maximális mikroszkópos megnagyobbításán alapszik. Az ICSI módszer módosított változata, mely során az embriológus a spermium formájának minimális hibáit értékeli és kiválasztja a legoptimálisabb spermiumot a petesejt megtermékenyítésére. Az IMSI módszer nem alkalmazható az ondóban nagyon alacsony számban jelenlévő spermiumok esetén.

Kivizsgálás ára 150 €. Ezt az eljárást az egészségbiztosító nem téríti.

PICSI – Intercitoplazmatikus előre kiválasztott spermiuminjekció

Spermium kiválasztásának módszere ICSI esetén, mely a megérett spermium kiválasztásán alapszik. Az ICSI alkalmazása előtt a spermiumok egy olyan lemezen keresztül rétegeződnek, mely az összetételében hasonlít a petezsákra. Ezt követően csak azokat a spermákat használják fel megtermékenyítésre, amelyek szilárdan kötődnek a lemezhez. Feltételezhető, hogy az így nyert sperma genetikailag egészségesebb, és a legnagyobb eséllyel fogja megtermékenyíteni a petesejtet. 

Mikor alkalmazzuk ezt a módszert?

 • Spermiogram kóros paraméterei
 • Az előző IVF ciklusok során nem optimálisan fejlődő embriók esetében, amennyiben a probléma feltételezhetően a spermiumok oldalán van.
 • Ismételten sikertelen IVF ciklusok jóminőségű embrió átültetése mellett.

Kivizsgálás ára 120 €. Ezt az eljárást az egészségbiztosító nem téríti.

Oosight spindle view

A sperma kiválasztásának olyan módja, amely képes elválasztani a sérült, apoptotikus spermiumokat, amelyekben a genetikai információ töredezettsége nagy százalékban van, más spermáktól. Az eredmény a jó genetikai tulajdonságokkal rendelkező spermiumok kiválasztása (sértetlen DNS), amelyeknél a legnagyobb az esély a petesejt megtermékenyítésére. Az IMSI -vel és a PICSI -vel ellentétben az ilyen szétválasztott spermiumok minden asszisztált reprodukciós eljáráshoz használhatók – megtermékenyítés, IVF, ICSI, sőt lehetőség van arra, hogy későbbi felhasználás céljából befagyasszák a kapott spermát.
Kivizsgálás ára 270 €. Ezt az eljárást az egészségbiztosító nem téríti.


Spermium leválasztó módszerei

MACS – mágnessel aktivált spermium szeparáció

A sperma kiválasztásának olyan módja, amely képes elválasztani a sérült, apoptotikus spermiumokat, amelyekben a genetikai információ töredezettsége nagy százalékban van, más spermáktól. Az eredmény a jó genetikai tulajdonságokkal rendelkező spermiumok kiválasztása (sértetlen DNS), amelyeknél a legnagyobb az esély a petesejt megtermékenyítésére. Az IMSI -vel és a PICSI -vel ellentétben az ilyen szétválasztott spermiumok minden asszisztált reprodukciós eljáráshoz használhatók – megtermékenyítés, IVF, ICSI, sőt lehetőség van arra, hogy későbbi felhasználás céljából befagyasszák a kapott spermát. 
Kivizsgálás ára 270 €. Ezt az eljárást az egészségbiztosító nem téríti.

MSS (Mikrofluid spermium válogatás)

Spermiumok kiválasztásának módszere, amely a spermiumok mozgékonyságának változásán alapul minőségüktől függően. Az elválasztást speciális lemezen végzik, különböző kamrákkal, amelyek kiválasztják az optimális mozgással és jó megtermékenyítési képességgel rendelkező spermát. Az IMSI -vel és a PICSI -vel ellentétben az ilyen szétválasztott spermiumok minden asszisztált reprodukciós eljáráshoz használhatók – megtermékenyítés, IVF, ICSI, sőt lehetőség van arra, hogy későbbi felhasználás céljából befagyasszák a kapott spermát.
Kivizsgálás ára 250 €. Ezt az eljárást az egészségbiztosító nem téríti.


Embrió tenyésztésének módszerei:

Embrió meghosszabbított tenyésztése (az embrió 5. fejlődési napjáig)

Embrió tenyésztése laboratóriumi körülmények között egészen a blasztociszta expandált stádiumáig, mely a megtermékenyítést követő 5-6. napon keletkezik. A blasztocisztatranszferek sikeressége magasabb az alacsonyabb fejlődési stádiumú embriótranszferekhez képest, mert az embriók nagy részében az osztódás a fejlődés 3. és 4. napja között megáll. A blasztociszták transzferjét megelőzi azoknak az embrióknak a transzferje, amelyek laboratóriumi körülmények között ebben az időszakban fejlődésben leállnának. A meghosszabbított embriótenyésztés alkalmasságát a megtermékenyített petesejtek száma és számos egyéb tényező határozza meg, és konzultáció ajánlott egy embriológussal.
Kivizsgálás ára 200 €. Ezt az eljárást az egészségbiztosító nem téríti.

Embriótenyésztés a “TimeLapse” rendszerben

Speciális embriótenyésztő berendezés, amely egyéni tenyésztés elvén alapul (minden embriót speciális kamrácskában tenyésztenek). A készülék minden embrióról fényképet készít 20-30 percenként, majd feldolgozza ezeket a fényképeket egy video hurokká. Az ilyen tenyésztés előnye, hogy nem szükséges eltávolítani az embriót az inkubátorból a teljes tenyésztési folyamat során (állandó feltételek az embrió számára), és az embriológusnak lehetősége van értékelni az egyes embriók osztódásának szabályszerűségét és időbeli sorrendjét, majd kiválasztani a legnagyobb implantációs potenciállal rendelkező embriót az átültetéshez.
Kivizsgálás ára 300 €. Ezt az eljárást az egészségbiztosító nem téríti.

Többkamrás inkubátoros embrió tenyésztés

Többkamrás inkubátoros embriótenyésztés esetében minden páciensünk számára az inkubátor kicsiny kamrája a saját embriója számára áll rendelkezésre. Klasszikus kultivációval szemben így az embriológus nem kényszerül megsérteni az optimális környezetet, mely szükséges az embrió helyes osztódására, mindig, amikor egy másik páciens embrióit kell megvizsgálnia. Az inkubátorban lévő állandó környezet javítja az embriók korai embrionális fejlődését, ezzel javítva a méhben történő beágyazódás esélyét és további fejlődését.
Kivizsgálás ára 100 €. Ezt az eljárást az egészségbiztosító nem téríti.

Embryogen – kultivációs médium

Egy speciális kultivációs médium, mely azon páciensek részére lett fejlesztve, amelyeknél a múltban ismétlődő vetélés következett be (terhességi veszteség). Speciális növekedési tényezőket tartalmaz (GM-CSM), melyek megnövelik az optimális osztódású embriók százalékát. Azokon a pácienseken kívül, akiknél ismétlődő vetélés volt tapasztalható, ajánlott még azoknak a pácienseknek, akiknél nem ágyazódnak be az embriók átültetésüket követően, valamint azoknak a pácienseknek, melyeknél megmagyarázhatatlan a meddőség. Az embriókat a médiumban 3 napig a megtermékenyítés után lehet tenyészteni.
Kivizsgálás ára 100 €. Ezt az eljárást az egészségbiztosító nem téríti.

EmbryoGen/BlastGen

Egy speciális kultivációs médium, mely azon páciensek részére lett fejlesztve, amelyeknél a múltban ismétlődő vetélés következett be (terhességi veszteség). Speciális növekedési tényezőket tartalmaz (GM-CSM), melyek megnövelik az optimális osztódású embriók százalékát. Azokon a pácienseken kívül, akiknél ismétlődő vetélés volt tapasztalható, ajánlott még azoknak a pácienseknek, akiknél nem ágyazódnak be az embriók átültetésüket követően, valamint azoknak a pácienseknek, melyeknél megmagyarázhatatlan a meddőség. Az embriókat a médiumban 6 napig a megtermékenyítés után lehet tenyészteni.
Kivizsgálás ára 120 €. Ezt az eljárást az egészségbiztosító nem téríti.


Kiegészítő módszerek az embriók átvitelénél:

Lézerrel asszisztált hatching (AH)

Az embrió burok felszakítása lézersugárral. Az embriót speciális burok védi – zona pellucida – a megtermékenyítés után 6. napig. Ebből a burokból ki kell szabadulnia, hogy be tudjon ágyazódni a méhbe. A túl erős embrióburok lehet az oka annak, hogy az embrió nem tud kiszabadulni és nem tud beágyazódni a méhben. A zóna lézersugárral történő felsértése biztonságos, és nem veszélyezteti az embrió további fejlődését.
Kivizsgálás ára 150 €. Ezt az eljárást az egészségbiztosító nem téríti.

Lézerrel asszisztált zona pellucida szűkítése (LAZT)

Az embrió burok felszakítása lézersugárral. Az embriót speciális burok védi – zona pellucida – a megtermékenyítés után 6. napig. Ebből a burokból ki kell szabadulnia, hogy be tudjon ágyazódni a méhbe. A túl erős embrióburok lehet az oka annak, hogy az embrió nem tud kiszabadulni és nem tud beágyazódni a méhben. A zóna elvékonyítása egy bizonyos területen lézersugárral – biztonságos, és nem veszélyezteti az embrió további fejlődését.
Kivizsgálás ára 170 €. Ezt az eljárást az egészségbiztosító nem téríti.

Embryo glue

Laikuson más néven embrió ragasztó – egy speciális közeg (oldat), amelyben az embriót átviszik a méhbe. Ennek a közegnek a kémiai összetétele nagyon hasonlít a méhben általában található folyadékéhoz, és nagyobb sűrűségű, mint a hagyományos embriótranszfernél használt közegek. Biztosítania kell az optimális feltételeket az embrió további fejlődéséhez és osztódásához, és minimálisra kell csökkentenie az embrió mozgásának kockázatát a női nemi traktuson belül embriótranszfer után.
Kivizsgálás ára 120 €. Ezt az eljárást az egészségbiztosító nem téríti.

 • VŠZP
 • UNION
 • Dôvera
 • Ár betegbiztosítás nélkül
EljárásVisszatérítendő összeg
Techniky oplodnenia oocytov
Intracytoplazmatická injekcia spermie (ICSI) 1 – 3 oocyty Visszatérítendő összeg
250 €250 €50 €250 €
Oocyty (ICSI) pri 3. cykle absolvovanom v našom centreVisszatérítendő összeg
0 €0 €0 €0 €
Intracytoplazmatická injekcia spermie (ICSI) 4 a viac oocytovVisszatérítendő összeg
400 €400 €200 €400 €
Intracytoplazmatická injekcia morfologicky selektovanej spermie (IMSI)Visszatérítendő összeg
150 €150 €150 €150 €
Oplodnenie vajíčok metódou ICSI za pomoci Oosight systému-spindle view - (vždy nutné ICSI)Visszatérítendő összeg
300 €300 €300 €300 €
Metódy selekcie spermií
Intracytoplazmatická injekcia preselektovanej spermie (PICSI)Visszatérítendő összeg
120 €120 €120 €120 €
Magneticky aktivovaná selekcia spermií (MACS)Visszatérítendő összeg
270 €270 €270 €270 €
Microfluidic sperm sorting (MSS)Visszatérítendő összeg
250 €250 €250 €250 €
Spôsoby kultivácie embryí
Predĺžená kultivácia embryí (do 5. dňa vývoja embrya)Visszatérítendő összeg
200 €200 €200 €200 €
Predĺžená kultivácia (kultivácia embryí do 5.dňa vývoja ) pri 3. cykle absolvovanom v našom centreVisszatérítendő összeg
0 €0 €0 €0 €
Kontinuálny monitoring embryí "Timelapse systém"Visszatérítendő összeg
300 €300 €300 €300 €
Kontinuálny monitoring embryí "Timelapse systém" pri 3. cykle absolvovanom v našom centreVisszatérítendő összeg
0 €0 €0 €0 €
Embryogen (kultivácia embryí 3 dni)Visszatérítendő összeg
100 €100 €100 €100 €
Embryogen/Blastgen (kultivácia embryí 5 dní)Visszatérítendő összeg
120 €120 €120 €120 €
Individuálna kultivácia embyií v komorovom inkubátoreVisszatérítendő összeg
100 €100 €100 €100 €
In vitro maturácia oocytov Visszatérítendő összeg
500 €500 €500 €500 €
Doplnkové metódy pri prenose embryí
Laserom asistovaný hatching (AH)Visszatérítendő összeg
150 €150 €150 €150 €
Laserom asistované stenčenie zona pellucida (LAZT)Visszatérítendő összeg
170 €170 €170 €170 €
Embryo glueVisszatérítendő összeg
120 €120 €120 €120 €

20 év alatt több ezer párnak segítettünk megvalósítani a gyermekekkel kapcsolatos álmaikat.

Szervezzen egy konzultációt szakértőinkkel, és mi önöknek is segítünk.

Konzultáció foglalása +421 800 300 000 +421 800 300 000 Konzultáció foglalása
Gyncare logo

Je nám ľúto, web gyncare.sk nie je možné prezerať cez váš internetový prehliadač.

Pravdepodobne používate už nepodporovanú verziu. Z tohto dôvodu vám odporúčame nainštalovať si najnovšiu verziu Microsoft Edge, Google Chrome alebo Firefox. Prostredníctvom týchto prehliadačov si užijete náš web v celej kráse.

stiahnuť prehliadač google chrome