Meddőség kezelése

Kiegészítő kezelési módszerek IVF

Kiegészítő kezelési módszerek IVF

A petesejt megtermékenyítésének mikromanipulációs technikái

ICSI – Intracitoplazmatikus spermium injekció

Az intracitoplazmatikus sperma injekció (ICSI) – a petesejt megtermékenyítése sperma közvetlen befecskendezésével az érett petesejt belsejébe. A spermát alakja és mozgékonysága alapján választják ki, vagy az ICSI előtt kiegészíthető a spermaválasztási módszerek valamelyikével.

ICSI módszert javasoljuk:

 • spermiogram rendellenesség esetén,
 • megmagyarázhatatlan meddőség esetén,
 • amennyiben a női páciens 37 évnél idősebb,
 • női endometriózisban
 • ha a korábbi IVF alatt nem történt megfelelő petesejt megtermékenyítés standard megtermékenyítés során.

IMSI – Intercitoplazmatikus morfológiailag szelektált spermiuminjekció

A spermium kiválasztásának módszere az ICSI során, mely a spermium maximális mikroszkópos megnagyobbításán alapszik. Az ICSI módszer módosított változata, mely során az embriológus a spermium formájának minimális hibáit értékeli és kiválasztja a legoptimálisabb spermiumot a petesejt megtermékenyítésére. Az IMSI módszer nem alkalmazható az ondóban nagyon alacsony számban jelenlévő spermiumok esetén.

Oosight spindle view

A sperma kiválasztásának olyan módja, amely képes elválasztani a sérült, apoptotikus spermiumokat, amelyekben a genetikai információ töredezettsége nagy százalékban van, más spermáktól. Az eredmény a jó genetikai tulajdonságokkal rendelkező spermiumok kiválasztása (sértetlen DNS), amelyeknél a legnagyobb az esély a petesejt megtermékenyítésére. Az IMSI -vel és a PICSI -vel ellentétben az ilyen szétválasztott spermiumok minden asszisztált reprodukciós eljáráshoz használhatók – megtermékenyítés, IVF, ICSI, sőt lehetőség van arra, hogy későbbi felhasználás céljából befagyasszák a kapott spermát.


Spermium leválasztó módszerei

Sperma szelekció hialuronsav kötéssel (ICSI módszer előre kiválasztott spermiummal)

A sprema szelekciós kiválasztása az ICSI módszerhez a spermium membrájának minőségén alapul. Csak az érett spermiumok felületén vannak kötőhelyek a hialuronsav számára. Az ICSI módszer előtt a spermiumokat vagy a petesejt héjához (PICSI-tál) hasonlító lemezen szűrik át, vagy hialuronsavat tartalamzó oldatban (SpermSlow) tenyésztik. Ezt követően csak azok a spermák lesznek felhasználva a megtermékenyítésre, amelyek a hialuronsav kötődésének jeleit mutatják. Feltételezzük, hogy az így nyert spermiumok genetikailag egészségesebbek, és nekik van a legynagyobb esélyük megtermékenyíteni a petesejtet. Ugyanakkor számos tanulmány megerősítette, hogy ezzel a módszerrel alacsonyabb a vetélés kockázata.

Mikor alkalmazzák ezt a módszert?

 • A speriogram kóros paramétereivel rendelkező betegeknél.
 • Ha feltételezzük, hogy a hibás spermiumok miatt nem fejlődtek az embriók megfelelően a korábbi IVF ciklusokban.
 • Ha ismételten sikertelenek az IVF ciklusok jó minőségű embriók beültetése esetében.
 • Olyan párok esetében, akiknek a kórtörténetében szerepel a vetélés.
 • Magasabb korú pácienseknél.

MACS – mágnessel aktivált spermium szeparáció

A sperma kiválasztásának olyan módja, amely képes elválasztani a sérült, apoptotikus spermiumokat, amelyekben a genetikai információ töredezettsége nagy százalékban van, más spermáktól. Az eredmény a jó genetikai tulajdonságokkal rendelkező spermiumok kiválasztása (sértetlen DNS), amelyeknél a legnagyobb az esély a petesejt megtermékenyítésére. Az IMSI -vel és a PICSI -vel ellentétben az ilyen szétválasztott spermiumok minden asszisztált reprodukciós eljáráshoz használhatók – megtermékenyítés, IVF, ICSI, sőt lehetőség van arra, hogy későbbi felhasználás céljából befagyasszák a kapott spermát. 

MSS (Mikrofluid spermium válogatás)

Spermiumok kiválasztásának módszere, amely a spermiumok mozgékonyságának változásán alapul minőségüktől függően. Az elválasztást speciális lemezen végzik, különböző kamrákkal, amelyek kiválasztják az optimális mozgással és jó megtermékenyítési képességgel rendelkező spermát. Az IMSI -vel és a PICSI -vel ellentétben az ilyen szétválasztott spermiumok minden asszisztált reprodukciós eljáráshoz használhatók – megtermékenyítés, IVF, ICSI, sőt lehetőség van arra, hogy későbbi felhasználás céljából befagyasszák a kapott spermát.


Embrió tenyésztésének módszerei:

Embrió meghosszabbított tenyésztése (az embrió 5. fejlődési napjáig)

Embrió tenyésztése laboratóriumi körülmények között egészen a blasztociszta expandált stádiumáig, mely a megtermékenyítést követő 5-6. napon keletkezik. A blasztocisztatranszferek sikeressége magasabb az alacsonyabb fejlődési stádiumú embriótranszferekhez képest, mert az embriók nagy részében az osztódás a fejlődés 3. és 4. napja között megáll. A blasztociszták transzferjét megelőzi azoknak az embrióknak a transzferje, amelyek laboratóriumi körülmények között ebben az időszakban fejlődésben leállnának. A meghosszabbított embriótenyésztés alkalmasságát a megtermékenyített petesejtek száma és számos egyéb tényező határozza meg, és konzultáció ajánlott egy embriológussal.

Embriótenyésztés a „Time-Lapse” rendszerben

Speciális embriótenyésztő berendezés, amely egyéni tenyésztés elvén alapul (minden embriót speciális kamrácskában tenyésztenek). A készülék minden embrióról fényképet készít 20-30 percenként, majd feldolgozza ezeket a fényképeket egy video hurokká. Az ilyen tenyésztés előnye, hogy nem szükséges eltávolítani az embriót az inkubátorból a teljes tenyésztési folyamat során (állandó feltételek az embrió számára), és az embriológusnak lehetősége van értékelni az egyes embriók osztódásának szabályszerűségét és időbeli sorrendjét, majd kiválasztani a legnagyobb implantációs potenciállal rendelkező embriót az átültetéshez.

Többkamrás inkubátoros embrió tenyésztés

Többkamrás inkubátoros embriótenyésztés esetében minden páciensünk számára az inkubátor kicsiny kamrája a saját embriója számára áll rendelkezésre. Klasszikus kultivációval szemben így az embriológus nem kényszerül megsérteni az optimális környezetet, mely szükséges az embrió helyes osztódására, mindig, amikor egy másik páciens embrióit kell megvizsgálnia. Az inkubátorban lévő állandó környezet javítja az embriók korai embrionális fejlődését, ezzel javítva a méhben történő beágyazódás esélyét és további fejlődését.

Embryogen – kultivációs médium

Egy speciális kultivációs médium, mely azon páciensek részére lett fejlesztve, amelyeknél a múltban ismétlődő vetélés következett be (terhességi veszteség). Speciális növekedési tényezőket tartalmaz (GM-CSM), melyek megnövelik az optimális osztódású embriók százalékát. Azokon a pácienseken kívül, akiknél ismétlődő vetélés volt tapasztalható, ajánlott még azoknak a pácienseknek, akiknél nem ágyazódnak be az embriók átültetésüket követően, valamint azoknak a pácienseknek, melyeknél megmagyarázhatatlan a meddőség. Az embriókat a médiumban 3 napig a megtermékenyítés után lehet tenyészteni.

EmbryoGen/BlastGen

Egy speciális kultivációs médium, mely azon páciensek részére lett fejlesztve, amelyeknél a múltban ismétlődő vetélés következett be (terhességi veszteség). Speciális növekedési tényezőket tartalmaz (GM-CSM), melyek megnövelik az optimális osztódású embriók százalékát. Azokon a pácienseken kívül, akiknél ismétlődő vetélés volt tapasztalható, ajánlott még azoknak a pácienseknek, akiknél nem ágyazódnak be az embriók átültetésüket követően, valamint azoknak a pácienseknek, melyeknél megmagyarázhatatlan a meddőség. Az embriókat a médiumban 6 napig a megtermékenyítés után lehet tenyészteni.


Kiegészítő módszerek az embriók átvitelénél:

Lézerrel asszisztált hatching (AH)

Az embrió burok felszakítása lézersugárral. Az embriót speciális burok védi – zona pellucida – a megtermékenyítés után 6. napig. Ebből a burokból ki kell szabadulnia, hogy be tudjon ágyazódni a méhbe. A túl erős embrióburok lehet az oka annak, hogy az embrió nem tud kiszabadulni és nem tud beágyazódni a méhben. A zóna lézersugárral történő felsértése biztonságos, és nem veszélyezteti az embrió további fejlődését.

Lézerrel asszisztált zona pellucida szűkítése (LAZT)

Az embrió burok felszakítása lézersugárral. Az embriót speciális burok védi – zona pellucida – a megtermékenyítés után 6. napig. Ebből a burokból ki kell szabadulnia, hogy be tudjon ágyazódni a méhbe. A túl erős embrióburok lehet az oka annak, hogy az embrió nem tud kiszabadulni és nem tud beágyazódni a méhben. A zóna elvékonyítása egy bizonyos területen lézersugárral – biztonságos, és nem veszélyezteti az embrió további fejlődését.

Embryo glue

Laikuson más néven embrió ragasztó – egy speciális közeg (oldat), amelyben az embriót átviszik a méhbe. Ennek a közegnek a kémiai összetétele nagyon hasonlít a méhben általában található folyadékéhoz, és nagyobb sűrűségű, mint a hagyományos embriótranszfernél használt közegek. Biztosítania kell az optimális feltételeket az embrió további fejlődéséhez és osztódásához, és minimálisra kell csökkentenie az embrió mozgásának kockázatát a női nemi traktuson belül embriótranszfer után.

 • Ár betegbiztosítás nélkül
EljárásVisszatérítendő összeg
Petesejt megtermékenyítési technikák
1–3 petesejt Intracitoplazmatikus spermium injekciója (ICSI)Visszatérítendő összeg
280 €
280 €
280 €
280 €
4 - 10 petesejt Intracitoplazmatikus spermium injekciója (ICSI)Visszatérítendő összeg
500 €
500 €
500 €
500 €
ICSI - per petesejt 10 db felett Visszatérítendő összeg
30 €
30 €
30 €
30 €
Intercitoplazmatikus morfológiailag szelektált spermiuminjekció (IMSI) * csak KassánVisszatérítendő összeg
150 €
150 €
150 €
150 €
Petesejtek aktiválása ICSI utánVisszatérítendő összeg
150 €
150 €
150 €
150 €
Spermiumok mozgásának aktiválása ICSI módszeren belülVisszatérítendő összeg
120 €
120 €
120 €
120 €
A petesejtek érettségének vizsgálata PolarAid polarizációs mikroszkópiával Visszatérítendő összeg
300 €
300 €
300 €
300 €
Sebészeti spermiumnyerés MESA/TESEVisszatérítendő összeg
500 €
500 €
500 €
500 €
Sperma leválasztó módszerek
PICSI - Spermiumok kiválasztása hialuronsavas kötésselVisszatérítendő összeg
150 €
150 €
150 €
150 €
Mágnessel aktivált spermium szeparáció (MACS)Visszatérítendő összeg
300 €
300 €
300 €
300 €
Spermiumok kombinált kiválasztása MACS + PICSIVisszatérítendő összeg
400 €
400 €
400 €
400 €
Spermiumok kiválastása microfluidic sperm sorting (MSS) módszerrelVisszatérítendő összeg
300 €
300 €
300 €
300 €
Spermiumok kombinált kiválasztása MSS + PICSIVisszatérítendő összeg
380 €
380 €
380 €
380 €
Embrió tenyésztésének módszerei
Meghosszabbított tenyésztés (embrió tenyésztése a fejlődés 5.-6. napjáig)Visszatérítendő összeg
280 €
280 €
280 €
280 €
Embriók folyamatos monitorozása "Time-lapse rendszerben"Visszatérítendő összeg
360 €
360 €
360 €
360 €
Embriók folyamatos megfigyelése a felolvasztást követően a KET előttVisszatérítendő összeg
175 €
175 €
175 €
175 €
Embriók folyamatos megfigyelése Time-lapse módszerrel + hosszan tartó tenyésztésVisszatérítendő összeg
600 €
600 €
600 €
600 €
Embryogen (embrió tenyésztés 3 nap)Visszatérítendő összeg
100 €
100 €
100 €
100 €
Embryogen/Blastgen (embrió tenyésztése 5 nap alatt)Visszatérítendő összeg
120 €
120 €
120 €
120 €
Embriók egyéni tenyésztése kamrás inkubátorbanVisszatérítendő összeg
200 €
200 €
200 €
200 €
Petesejtek érése in vitro Visszatérítendő összeg
500 €
500 €
500 €
500 €
Kiegészítő módszerek az embriók átvitelénél
Lézeres asszisztált hatching (AH)Visszatérítendő összeg
200 €
200 €
200 €
200 €
Lézerrel asszisztált zona pellucida szűkítése (LAZT)Visszatérítendő összeg
200 €
200 €
200 €
200 €
Embryo glueVisszatérítendő összeg
150 €
150 €
150 €
150 €
Lézerrel assziztált hatching + embryo glue kombinációjaVisszatérítendő összeg
300 €
300 €
300 €
300 €

20 év alatt több ezer párnak segítettünk megvalósítani a gyermekekkel kapcsolatos álmaikat.

Szervezzen egy konzultációt szakértőinkkel, és mi önöknek is segítünk.

Örömmel várjuk Önt a Gyncare asszisztált reprodukciós központunkban Nyitrán vagy Kassán

Konzultáció foglalása 0800 300 000 / Po-Pia: 7.30-15.300800 300 000 Po-Pia: 7.00-15.30 Konzultáció foglalása
Gyncare logo
Je nám ľúto, web gyncare.sk nie je možné prezerať cez váš internetový prehliadač.

Pravdepodobne používate už nepodporovanú verziu. Z tohto dôvodu vám odporúčame nainštalovať si najnovšiu verziu Microsoft Edge, Google Chrome alebo Firefox. Prostredníctvom týchto prehliadačov si užijete náš web v celej kráse.

stiahnuť prehliadač google chrome
Gyncare Vyhľadávanie