Blog

Milyen vizsgálatokat kell elvégeznem meddőségi vizsgálat keretében?

A kérdés, amelyen sokak gondolkoznak, mielőtt ellátogatnak hozzánk, az, hogy mi mindenen kell átmenni, mielőtt elérné a célt. Nézzük át röviden együtt az egész folyamatot.

Az első vizsgálaton a babára vágyó pár kitölti a belépési kérdőívet. A megadott adatokból az orvos megtudja, mióta próbálkozik a pár terhességgel, vannak-e olyan betegségeik, amelyek összefüggésben lehetnek a reproduktív egészséggel, és milyen vizsgálatokat végeztek el eddig a meddőség okának megállapítása érdekében. Ezt követi a konzultáció, melynek során az orvos és a meddő házaspár alaposan megbeszéli az egészségügyi állapotot.

A nőknél elsősorban nőgyógyászati ​​anamnézisre koncentrálunk – mióta menstruál, rendszeresen-e, mekkora a menstruációs vérzés intenzitása. Nagyon fontos adat, hogy a partner valaha is volt-e terhes, és hogyan alakult a terhesség.

Ez azt jelenti, hogy egészséges magzat születésével ért véget, vagy koraszülött volt, pl. vetélés (gyakran előfordul, hogy a partner többször vetél el), vagy méhen kívüli terhessége volt. Ezt követi a partnernő kezdeti vizsgálata, amikor kenetet vesznek a méhnyakból, tapintásos ​​és ultrahangos nőgyógyászati vizsgálatot végeznek, végül vérvétel követi hormonprofil meghatározásához.

Mivel a meddőség mindkét partnert érinti, a férfit spermiogramra vizsgálják. E kezdeti vizsgálatok alapján további kezelési eljárást javaslunk.

Ha a kezdeti vizsgálat eredményei és megállapításai rendben vannak, akkor megpróbáljuk figyelemmel kísérni a partnernő egy menstruációs ciklusát, amely általában két kontrollt tartalmaz – a ciklus közepén az ovulációs időszak alatt és a szekréciós fázis csúcsán. Számítani kell gyakoribb ellenőrzésekre, ha a pár már IVF cikluson (in vitro megtermékenyítési cikluson) megy keresztül.

Hormonális kezelés során a partnernőnek általában két-három ellenőrzésre van szüksége, ezt követi a petesejt leszívás, valamint ondó vétel és az embriótranszfer (mindkét eljáráshoz mindkét partnerre szükségünk van). Néha más speciális klinikákon is szükség van vizsgálatra (pl. endokrinológiai, hematológiai, genetikai, andrológiai vagy immunológiai).

Központjainkban minden párt külön közelítünk meg, és együtt keressük a legjobb megoldást.

Mám záujem o konzultáciu

Az információt a kassai Gyncare központ nőgyógyásza szolgáltatta, MUDr. Katarina Balasicova, PhD.

Dr. Balasičová 2007-ben végzett az UPJŠ Orvostudományi Karán, majd nőgyógyászati ​​és szülészeti doktori tanulmányait a kassai Pavel Jozef Šafárik Egyetem Orvostudományi Karán végezte.

2007 óta orvosként dolgozik a kassai L. Pasteur Egyetemi Kórház nőgyógyászati ​​és szülészeti osztályán, ahol a szüléseket irányítja, segíti és végrehajtja a sebészeti beavatkozásokat. Ugyanakkor 2016 óta a kassai Gyncare asszisztált reprodukciós központban dolgozik nőgyógyászként. Szereti a túrázást és a detektívtörténetek olvasását.

GALÉRIA

 

Prečítajte si tiež:

Gyncare sa rozrastá: Už aj Nitra sa môže pochváliť centrom asistovanej reprodukcie

Sebi oslavuje prvý rôčik!

Hypertenzia v tehotenstve: Čo hrozí budúcim mamičkám?

Úvodná konzultácia v Gyncare: Čo nás čaká?

20 év alatt több ezer párnak segítettünk megvalósítani a gyermekekkel kapcsolatos álmaikat.

Szervezzen egy konzultációt szakértőinkkel, és mi önöknek is segítünk.

Konzultáció foglalása +421 800 300 000 +421 800 300 000 Konzultáció foglalása
Gyncare logo

Je nám ľúto, web gyncare.sk nie je možné prezerať cez váš internetový prehliadač.

Pravdepodobne používate už nepodporovanú verziu. Z tohto dôvodu vám odporúčame nainštalovať si najnovšiu verziu Microsoft Edge, Google Chrome alebo Firefox. Prostredníctvom týchto prehliadačov si užijete náš web v celej kráse.

stiahnuť prehliadač google chrome